Sociedad

Ciutadans vol acabar amb la immersió lingüística fent servir la llei de consultes

Si guanyen les eleccions del 27-S, els d'Albert Rivera preguntaran als catalans si prefereixen un nou model educatiu amb menys català, més castellà i més anglès

GRA393. SEVILLA 22/03/2015.- El lider nacional de Ciudadanos, Albert Rivera (i), acompañado por el candidato a la Presidencia de la Junta de Andalucia, Juan Marín, durante su comparecencia tras conocerse el resultado final de las elecciones andaluzas. EFE/ Raúl Caro / RAÚL CARO EFE

Ciutadans vol aprofitar un dels projectes estrella del sobiranisme --la llei de consultes que havia de servir per celebrar el 9N-- per acabar amb un dels grans emblemes del catalanisme: el sistema d'immersió lingüística.

El vicesecretari general de la formació, José Manuel Villegas, ha argumentat que seria bo fer servir aquesta eina per preguntar als catalans "sobre temes que són de competència autonòmica", com l'educació.

"Nosaltres proposaríem una consulta a tots els ciutadans de Catalunya per veure si prefereixen continuar amb l'actual sistema d'immersió --que exclou una de les llengües cooficials--, o si prefereixen el sistema alternatiu de Ciutadans, amb el català, el castellà i l'anglès com a llengües vehiculars", ha explicat Villegas a SER Catalunya.

El número tres del partit està convençut que si pregunten als catalans, seran majoria aquells qui apostin per aquest sistema trilingüe que ja imparteixen les escoles d'elit i que ell defineix com a "més modern i avançat" que el que actualment s'aplica a Catalunya.

"Aquell qui pot triar i es pot permetre el luxe de pagar, està triant aquest ensenyament amb tres llengües vehiculars. Volem que el mateix sistema que fan servir les millors escoles privades es pugui fer servir a totes les públiques, i que tots els alumnes de Catalunya puguin gaudir-ne sense estar limitats pel poder adquisitiu de les seves famílies", ha reflexionat.

Aquesta és una de les propostes estrella que Ciutadans contempla incloure al seu programa electoral, i que tirarà endavant si governa Catalunya. Tot i que fa uns mesos semblava impensable, els de Rivera calculen que estan en condicions de guanyar el 27-S si la participació és superior al 70% i, per tant, si aconsegueixen mobilitzar votants que tradicionalment només participen a les eleccions generals.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00