Sociedad

Pujol Ferrusola reconeix que va invertir els diners d’Andorra en productes opacs

El fill de l’expresident ha explicat davant la jutge que el llegat de l’avi es va multiplicar per 10 després d’invertir-los en “làmines financeres” opaques

Jordi Pujol Ferrusola diu que els fons a Andorra es van multiplicar quasi per deu gràcies a "làmines financeres" opaques / Mateos, Patricia ACN

Barcelona

Jordi Pujol Ferrusola ha declarat durant dues hores davant la jutge amb un to seriós. Duia una carpeta rosa a les mans, que no ha obert en cap moment. No ha ensenyat cap mena de documentació.

El fill de l'expresident ha explicat que el suposat llegat de l'avi es va invertir en làmines financeres opaques, una mena de pagarés o bons al portador, que al cap dels anys van convertir 140 milions de pessetes de 1980 a 8 milions d'euros, l'any 2000. Diners que estaven invertits a Finlàndia, Alemanya, Àustria, Espanya i Estats Units i que ell va heretar aquests productes opacs quan se'n va fer càrrec el 1990. El patrimoni es va acabar repartint entre els germans i la mare, va tocar a un milió per persona. També ha dit ell no es considera el gestor del patrimoni.

L'advocada de Manos Limpias, Virginia López Negrete creu que aquesta opacitat buscava precisament amagar l'origen dels diners.

Jordi Pujol Ferrusola ha arribat puntual a les 9 a la Ciutat de la Justícia, tan puntual que s'ha hagut d'esperar i fer cua per passar l'arc de seguretat. A la sortida s'ha rigut una mica dels periodistes. Ha fet veure que volia marxar per una porta per fer córrer els càmeres però ha acabat sortint per la principal, s'ha posat el casc a mig camí, reia, i ha pujat a la moto enmig d'un núvol de periodistes i ha fugit.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00