Sociedad

Segona edició de la Museum Week

Més de 800 museus de tot el món, entre els quals el Museu Nacional d'Art de Cataluya (MNAC) , el Museu Picasso, el Museu d'art Contemporani de Barcelona (MACBA) o la casa Batlló participen des de principis de setmana en la segona edició de la Museum Week

@MuseuNac_Cat

Barcelona

Impulsada per una dotzena de community managers d'institucions culturals i museus francesos, la idea és que durant una setmana, els museus utilitzin twitter per descobrir al públic de tot el món els secrets del dia a dia del museu, les activitats que s'hi fan o les característiques dels edificis on estan ubicats. El cap de setmana la festa apel.la directament als espectadors. Dissabte han de decidir quines són les seves obres favorites i compartir-ho mitjançant l'etiqueta #favMW . I diumenge, amb l'etiqueta #poseMW han d'utilitzar el museu o alguna de les seves obres com a fons per fer-se una foto que el converteixi, per un dia, en part de la seva exposició preferida. La responsable de mitjans digitals del Macba, Sonia López destaca que la iniciativa permet "donar oportunitat a la gent de retratar-se a ells mateixos formant part d'un entorn que els hauria de ser molt més propi del que molts es pensen." La idea de compartir fotografies sota l'etiqueta #poseMW és una metàfora d'això, de prendre una imatge dins d'un espai del que "l'espectador forma part".

La responsable de la Museum Week al MNAC explica que dissabte, al seu perfil de twitter publicaran quines són les obres preferides dels treballadors del museu com ara informàtics, personal de manteniment o de seguretat que estan tot el dia envoltats d'art però que" mai parlen sobre les seves impressions" al respecte.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00