La LlavorLa Llavor
Gastro
LA LLAVOR

Com una fàbrica sense sostre

Només la meitat de les explotacions citrícoles estan assegurades a pesar que la climatologia juga un paper fonamental en l’agricultura i pot llançar a perdre tot un any de treball

La Llavor 28-03-2015

La Llavor 28-03-2015

29:57

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/000WB0096820150328085913/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Valencia

Només la meitat de les explotacions citrícoles estan assegurades a la Comunitat Valenciana a pesar que l’agricultor només ha de costejar un 35 per cent de l’assegurança, ja que la resta està subvencionada per part del ministeri i de les comunitats autònomes. Son els càlculs de la responsable d’assegurances de La Unió de Llauradors i Ramaders, Laura Palacios, que ha passat pels micròfons de La Llavor.

Caqui i raïm de taula són els cultius amb major implantació d’assegurances, al voltant del 70 per cent d’estes explotacions agràries està assegurada. Però a pesar que és el cultiu més important de la Comunitat Valenciana, només el 50 per cent dels citricultors asseguren les seues explotacions. Laura Palacios lamenta que esta xifra és massa baixa, ja que el camp valencià pateix periòdicament episodis de pluges torrencials que cauen en forma de pedra en moltes ocasions com va passar fa una setmana a la comarca de La Costera.

El fet que la climatologia té una influència determinant al camp és un fet inqüestionable que ha ressaltat també a La Llavor el catedràtic d’Economia Aplicada i Professor d’Economia i Polítiques Agràries de la Universitat de València, José María Álvarez Coque.

Segons este expert, l’agricultura està contribuint lamentablement al canvi climàtic ja que el 30 per cent dels gasos que causen l’efecte hivernacle procedeixen de l’activitat agrària. I també a la inversa, Álvarez Coque explica que este calfament també està influint negativament en l’agricultura, per exemple propagant plagues en zones més fredes que abans no en patien.

Jèssica Crespo

Jèssica Crespo

Editora de Hoy por Hoy Valencia y redactora Radio Valencia Cadena SER. Anteriormente directora de de...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00