Sociedad
INFRAESTRUCTURES

Ja que hi són, aprofitem-les

La intermodalitat és la solució per aprofitar els quilòmetres d’AVE poc rendibles i les estacions amb poca afluència de viatgers.

Tren AVE. / ACN

Tarragona

La xarxa del tren d’AVE a l’Estat és excessivament extensa? Hi ha moltes veus crítiques al respecte i nombrosos estudis que diuen que la infraestructura està sobredimensionada, ja que hi ha molts punts on l’afluència de viatgers és gairebé inexistent. Segons Iñaki Barrón, director del Departament de Viatgers d’Alta Velocitat de la Unió Internacional del Ferrocarril, la solució és la intermodalitat: “ara ja està tot fet i construït, i lamentar-se no serveix de res. El que cal és connectar bé el ferrocarril amb altres vies de transport per tal de treure-li el màxim rendiment”.

Pel que fa a l’amortització del cost d’instal·lar alta velocitat, Barrón creu que cal mirar-s’ho des d’una perspectiva de servei ciutadà: “si s’hagués de recuperar el cost de totes les infraestructures, en aquest país tan sols es farien autopistes de peatge”.

L’estació de Perafort

Barrón no s’ha volgut decantar ni a favor ni en contra de la instal·lació de l’estació de l’AVE del Camp de Tarragona enmig de les dues grans ciutats del territori, tan sols s’ha limitat a dir que “té avantatges i inconvenients”.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00