Sociedad
ALMOSTER

L'Ajuntament es fa enrere i posterga la captura de gats... de moment

Es crearà un grup de persones que vetllaran pel control dels gats abandonats del municipi.

Almoster

El passat dimarts 24 de març, l’Ajuntament d’Almoster anunciava que els dies 30, 31 de març i 1 d’abril realitzaria una captura dels gats abandonats que ronden per la zona escolar. L’Ajuntament va anunciar que manté un conveni amb el Consell Comarcal el qual els hi facilita una empresa que s’encarrega de recollir-los. L’empresa contractada en aquest cas és OLESCAN, encarregada de recollir els gats amb gàbies, esterilitzar-los i vacunar-los, alhora que els hi busca un lloc d’acollida. Davant d’aquesta situació, l’associació animalista Tarraco Felina va mostrar el seu mal estar i tres associacions protectores més s’hi han volgut sumar, concretament l’associació Refugi baix, Reus Gats i Amigats de Cambrils.

Un dels gats abandonats que hi ha a Almoster. / Marta Olivé

L’Ajuntament d’Almoster i les quatre associacions protectores es van reunir per trobar una solució al problema, i segons ha anunciat l’alcalde d’Almoster, Àngel Xifre, es crearà un grup de gent d’Almoster que estiguin interessats en el control dels gats abandonats del municipi, iniciativa que es porta a terme a diversos municipis i que comptarà amb el recolzament de les protectores. Així doncs, Xifré ha anunciat que es posposa l’actuació de recollida dels gats abandonats fins a la creació d’aquest grup de control. A més s’ha fet una crida a la població almosterenca per unir-se a aquesta iniciativa.

Per la seva banda, Àngel Xifré ha volgut remarcar que “en cap moment la intenció de l’Ajuntament ha estat de sacrificar aquests animals, i que tampoc era una actuació extensiva a tot el municipi, sinó que es concretava en l’àmbit de l’escola.” I afegeix que espera que es resolgui el mal entès el més aviat possible.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00