Sociedad

El copilot de Germanwings va ser tractat fa anys per tendències suïcides

La fiscalia de Düsseldorf assegura en un comunicat que Andreas Lubitz havia fet teràpia abans d'aconseguir la llicència per volar

HOR120. Le Vernet (France), 29/03/2015.- Search workers are deployed by helicopter at the crash site of the Germanwings Airbus A320, to collect debris and find the second black box, above the town of Seyne-les-Alpes, southeastern France, 29 March 2015. Search crews resumed helicopter flights to the remote mountainside where Germanwings Flight 4U 9525 from Barcelona to Duesseldorf crashed after a rapid descent, killing all 150 people aboard on 24 March. (Francia) EFE/EPA/YOAN VALAT / YOAN VALAT EFE

Francia

El copilot del vol de Germanwings, Andreas Lubitz, va estar en tractament psiquiàtric per "tendències suïcides", segons ha assegurat aquest dilluns la fiscalia de Düsseldorf. "Fa diversos anys, abans d'obtenir la seva llicència de pilot, el copilot va estar durant un període llarg de temps en tractament per tendències suïcides evidents", indica el comunicat fet públic per la fiscalia alemanya.

El text assenyala, però, que des de llavors Lubitz no havia mostrat un comportament agressiu ni tendències suïcides. La fiscalia també ha volgut remarcar que no té proves clares que justifiquin el motiu pel qual Lubitz va estavellar l'avió contra els Alps, i que no els consta cap malaltia física.

Identificat l'ADN de més de 70 víctimes de l'accident

Brice Robin, fiscal que dirigeix la investigació després de l'accident del vol GWI9525, ha revelat que els investigadors francesos han identificat ja l'ADN de 78 dels 150 ocupants de l'A320 de Germanwings que es va estavellar als Alps francesos dimarts passat.

Aquest diumenge és el sisè dia que, de manera consecutiva, es porta a terme la recerca de restes dels passatgers en el lloc de l'accident. En aquest operatiu, s'estan realitzant prop d'un centenar de vols d'helicòpters diaris destinats a traslladar a la zona de l'impacte a personal de recerca.

A l'abril s'identificarà als morts amb les famílies, segons l'alcalde de Le Vernet

L'alcalde de la localitat francesa de Le Vernet, pròxima al lloc dels fets, afirmava als mitjans de comunicació aquest migdia que els equips de rescat i els investigadors havien aconseguit identificar amb èxit ja a 70 de les 150 víctimes que van perdre la vida en la tragèdia de l'avió de GermanWings. François Balique ha afirmat també que la identificació de cada mort no serà comunicada a les seves respectives famílies fins passat el 12 d'abril, on estimen que ja hauran pogut identificar a totes.

Les tasques de rescat continuen aquest diumenge a l'aeròdrom improvisat a la localitat veïna de Seyne les Alpes: per ara no han aconseguit trobar la segona caixa negra, la qual llançaria els detalls tècnics de l'accident. Ahir un portaveu de la Gendarmeria francesa assegurava que "falten dades" mentre no aparegui aquesta segona caixa negra, i que això deixa obertes més hipòtesis.

A més, segons ha informat la Cadena SER a Catalunya, quatre familiars de víctimes espanyoles s'han traslladat també fins a la zona. L'alcalde de Le Vernet també ha afirmat que la intenció de la família del pilot de l'avió és visitar "tres vegades a l'any" aquesta regió per retre-li homenatge.

Dia d'homenatges

Aquest diumenge també ha estat dia d'homenatges a les víctimes i les seves famílies en Seyne-les-Alpes: el capellà de la localitat ha dedicat algunes paraules a la tragèdia durant la missa del diumenge, que ha concentrat desenes de veïns a les portes de l'església , on s'ha guardat un minut de silenci. A més, avui els poc més de 1.400 habitants de Seyne les Alpes estaven cridats a les urnes per a la voltes de les eleccions provincials franceses: desenes de persones abarrotaven la diminuta sala habilitada al consistori de la localitat portant els seus paperetes.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00