Sociedad
TARRAGONA

Un mandat amb obres útils, dificultats econòmiques i un govern en minoria

L'equip de govern fa un bon balanç de mandat, assegurant que s'han fet pocs equipaments però molt funcionals pels tarragonins. Es treu pit d'haver aconseguit certa estabilitat tot i governar en minoria i es carrega contra les administracions superiors per ofegar econòmicament als ajuntaments.

Regidors d'aquest mandat a l'ajuntament de Tarragona / ACN

L’equip de govern de Tarragona fa un bon balanç de mandat malgrat les dificultats econòmiques durant aquests quatre anys, que probablement han estat els més durs de la crisi econòmica. Es lamenta la manca de solidaritat de les administracions superiors amb el món local i es treu pit també d’haver aconseguit superar el dia a dia sense entrebancs tot i governar en minoria.

Miren cap a una altra banda

La portaveu municipal, Begoña Floría, critica la solitud dels ajuntaments, que durant aquest mandat han hagut d’assumir competències que tenien compartides amb la Generalitat, com ara les llars d’infants. Això s’ha sumat al deute, que ha arribat a ser de 15 milions d’euros en el cas de la ciutat: “s’han traspassat responsabilitats en el pitjor moment a causa de l’estat de les arques, que ja estaven sota mínims”. També carrega contra el govern central per les conseqüències de l’estricta Llei de Racionalització de l’Administració Local, que ha posat a les empreses municipals contra les cordes.

Aquest mandat el PSC ha governat en solitari, arribant a pactes puntuals amb els grups de l’oposició per tal de tirar endavant les aprovacions plenàries. Malgrat que va començar amb l’amenaça d’una moció de censura, finalment la minoria no li ha comportat excessius problemes ni maldecaps a l’alcalde Ballesteros.

Solucionar problemes històrics

L’Escola Oficial d’Idiomes o el nou planejament urbanístic, el POUM, són dos dels exemples que posa Floría de projectes que han vist la llum després de portar 20 anys encallats. Ressalta d’altres obres com ara les escales mecàniques que connecten la part baixa amb el centre de la ciutat o la Rambla de Ponent, i passa de puntetes pel Banc d’Espanya o el Mercat Central, obres encara pendents: “hi ha terceres administracions implicades, no depenen exclusivament de nosaltres però ja estan encarrilades”. Ara bé, ni una paraula del llast del pàrquing Jaume I, que ha costat prop de 40 milions d’euros que la ciutat estarà pagant durant dècades.

Positivitat sense triomfalismes

Com a principals temes pendents, Floría apunta l’estat de l’estació de trens o la manca d’agilitat administrativa.

El PSC xifra en un 92% el compliment del programa de govern.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00