Hoy por Hoy GironaHoy por Hoy Girona
Actualidad

Salt destinarà 2,5 milions a comprar pisos buits als bancs

Salt vol incorporar a la borsa de lloguer social un centenar d'habitatges que ara estan en mans d'entitats bancàries. Els cediran a famílies del municipi que han estat desnonades

Bloc de pisos a Salt / Nerea Guisasola ACN

Girona

Salt comprarà als bancs un centenar de pisos buits per posar-los a lloguer social. Són habitatges que s'han quedat les entitats bancàries després d'un desnonament i es llogaran, precisament, a famílies del municipi que s'han quedat sense casa per aquesta circumstància. La Generalitat hi destina 2,5 milions d'euros.

Salt disposa ara de 79 pisos destinats a lloguer social i calculen arribar-ne a tenir un centenar més durant els pròxims dos anys. Els compraran directament als bancs que en són propietaris. Volen evitar que les entitats els venguin a preus inferiors als de mercat a fons d'inversió, sovint estrangers.

L'Ajuntament els incroporarà a la seva borsa de lloguer, hi farà les reformes que calgui i els adjudicarà a les famílies de Salt amb pocs recurs i que hagin patit un desonament. Es pot donar el cas de famílies que puguin tornar a viure a casa seva. Diu l'alcalde, Jaume Torramadé, que no servirà per cobrir tota la demanda d'habitatge social a Salt, però és una ajuda molt important:

Jaume Torramadé. alcalde de Salt

00:23

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000101359/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Les famílies que hi vagin a viure pagaran com a màxim un 30% dels seus ingressos. Pels casos més greus, l'Ajuntament estudiarà també com pagar-los l'aigua, la llum o el gas.

Els 2,5 millons d'euros que es destinaran a comprar aquests pisos a dos anys vista provenen d'una partida que l'Estat va donar a Salt el 2010, però que era impossible d'executar perquè l'Ajuntament hi havia de posar diners.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00