Hoy por Hoy GironaHoy por Hoy Girona
Actualidad

Només 7 municipis gironins tenen plan antiincendis

Els pocs pobles que disposen d'aquest document tenen definits els tallafocs que protegeixen les zones habitades en cas de foc forestal. La Generalitat vol que abans d'acabar l'any tots els municipis hagin fet els deures

Foc a prop de casa habitada / Marina López ACN

Girona

Només 7 municipis de les comarques de Girona tenen definits els tallafocs que han de protegir les cases i urbanitzacions en cas d'incendi. La Generalitat ha posat en marxa un pla de xoc perquè gairebé tots els tinguin abans d'acabar l'any.

Aquests 7 pobles tenen un document on s'hi diu en quins punts hi ha d'haver una franja de protecció al voltant de cases del nucli urbà, urbanitzacions i masies aïllades.

N'hi ha 131 municipis més als que ja els ho estan redactant o revisant els consells comarcals, i que representen la pràctica totalitat de les zones més vulnerables. Està previst que aquest 2015, 81 més facin ús de les ajudes de l'administració per fer els seus plans amb l'objectiu que, abans d'acabar l'any, tothom disposi d'aquest document.

A partir d'aquí, caldrà anar a parlar propietari per propietari perquè facin la feina a casa seva. El delegat de la Generalitat, Eudald Casadesús, diu que, en última instància, l'administració pot fer els treballs i després passar factura, però creu que hi ha molta conscienciació:

Eudald Casadesús, delegat de la Generalitat

00:19

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000101366/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Aquests plans han costat una mitjana de 300 euros per municipi, i també s'està intentant que hi hagi tarifes unificades per la feina de neteja d'aquestes franges, que fan 25 metres.

Raül Muxach

Raül Muxach

En Ràdio Girona desde 1998. Redactor de informativos y narrador de partidos de futbol y baloncesto.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00