Sociedad
REUS

El Baixador de Bellisens, més a prop

L’estació Reus-Bellisens duplicaria el nombre d'usuaris que fan servir el tren a la ciutat. Són dades d'un estudi encarregat per la Generalitat, que també calcula que la inversió necessària per tirar endavant aquest baixador és de 15 Milions d'euros.

En aquest punt del teixit ferroviari es construirà la nova estació. / Marc Càmara

Reus

La Generalitat es posa les piles per reclamar al Ministeri de Foment la construcció del Baixador de Bellisens de Reus. El govern català té previst redactar el projecte constructiu en un any i a tot plegat hi posa xifres. Segons un estudi encarregat pel Departament de Territori i Sostenibilitat, el baixador captaria 3.000 viatgers cada dia de més, el que duplicaria el nombre d'usuaris del tren a la ciutat. El cost de la nova estació Reus-Bellisens seria de 15 milions d'euros, 7 per la construcció de l'equipament, les andanes i el pas soterrat, i 7 i escaig més per la reforma de les vies. L'alcalde Carles Pellicer celebra la implicació de la Generalitat, assegurant que ‘és una necessitat per la zona sud de la ciutat’.

Ara queda el més complicat, negociar amb Madrid i amb el Ministeri de Foment la dotació pressupostària per a que l'estació sigui una realitat i no un brindis al sol. Des de la Generalitat s'assegura prioritat absoluta per aquest baixador, que consideren viable econòmicament. També es treballa pels futurs baixadors de Roda de Barà i els de Tarragona Ponent i Tarragona Llevant, que també caldrà negociar amb el govern estatal.

Estació al sud de l’Aeroport

Per cert que el secretari d'Infraestructures de la Generalitat, Ricard Font, considera, igual que Pellicer, que no es pot enterrar el projecte de construcció de l'estació intermodal al sud de l'Aeroport. Font, però, assegura que primer cal ‘garantir que el tercer fil fins al port de Tarragona i Reus, connectat amb el Penedès i sobretot el desdoblament entre Vandellòs i Tarragona’.

Font també ha assegurat que el mes de Juliol es presentarà un projecte de millora del sistema de rodalies al Camp de Tarragona.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00