Sociedad
DEBAT D'INVESTIDURA

Pintat diu que a Andorra no pot acceptar la lliure circulació de persones de la Unió Europea

El candidat a cap de Govern per Liberals d'Andorra proposa deixar aparcada la negociació per l'acord d'associació amb la Unió Europea i assegura que l'acord no compensa permetre la lliure circulació de persones

Josep Pintat, durant el seu discurs d'investidura. M.B. (ANA) / M.B. ANA

Andorra la Vella

El candidat liberal a cap de Govern, Josep Pintat, ha centrat en seu discurs principalment en dos eixos: la crisi BPA i l'acostament a Europa.

I, tot i que ha dit que aquest segon, no és ara un "dossier prioritari", ha subratllat la necessitat de que sigui una qüestió d'Estat, amb un missatge únic que traslladin als interlocutors a Europa,  amb marge per negociar i clàusules de salvaguarda.

En aquest sentit, Pintat ha donat a entendre que a Andorra no li interessa acceptar en la seva globalitat les quatre llibertats de la Unió Europea - lliure circulació de mercaderies, de capitals, de serveis i de persones - ni tampoc assumir la legislació de la UE sense discusió.

Pel que fa a l'afer BPA, les mesures proposades per Pintat són crear un Banc Central, entrar al Fons Monetari Internacional, crear un fons sobirà i dotar de més recursos INAF i UIF.

Pintat, tot i defensar que ara cal unitat, ha fet dos retrets als Demòcrates: en primer lloc, confiar tant amb els països que Pintat ha qualificat de "suposats bons amics", ja que ara que Andorra està submergida en la crisi de BPA s'han apartat i "guardat silenci"; en segon lloc, Pintat ha retret la "poca preparació del Govern" per aquesta situació i el fet que el FInCen fes pública la notícia abans que ho sabés el propi Govern i la seva diplomàcia.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00