Sociedad

Lufthansa diu que "caldrà temps" per saber què va passar amb el A320

El president de la companyia ha visitat la zona propera al lloc de l'incident i ha promès ajudar els familiars de les víctimes

Lufthansa dice que "se necesitará tiempo" para saber lo que pasó con el A320

El presidente de Lufthansa pide perdón frente al monolito en memoria de los fallecidos en los Alpes franceses

Madrid

El president de Lufthansa , Carsten Spohr, ha indicat avui que "caldrà temps" per conèixer el que va passar amb el vol de la seva filial de baix cost Germanwings que es va estavellar als Alps francesos el passat dia 24.

Spohr va visitar juntament amb el president de Germanwings, Thomas Winkelmann, la zona propera al lloc de la tragèdia, va retre homenatge a les víctimes i va agrair la feina dels serveis de rescat francesos. Però es va negar a respondre a les preguntes dels periodistes i s'ha limitat a fer una declaració davant la premsa.

"Sentim que aquest lamentable accident hagi pogut produir-se. Lufthansa sempre ha fet de la seguretat la seva prioritat. Lamentem les pèrdues humanes, no tenim paraules per expressar el que sentim", ha assegurat.

La visita de Spohr a la zona de l'accident que va causar la mort de 150 persones es produeix un dia després que Lufthansa reconegués que coneixia que el copilot de l'avió, Andreas Lubitz, havia rebut tractament psiquiàtric per depressió.

Per això, la seva compareixença era molt esperada per donar explicacions sobre la posició de la companyia pel que fa a l'admissió d'Lubitz en el seu personal, però Spohr no va respondre a les qüestions dels reporters desplaçats fins a Le Vernet, el poble més proper al lloc del accident.

Els presidents de les dues aerolínies van arribar en helicòpter a Seyne-les-Alpes caserna general dels serveis de rescat i, posteriorment, es van traslladar a Le Vernet, on està situada l'estela en memòria dels morts.

Allà van col·locar un ram de roses i van tenir un moment de silenci mirant a la muntanya on hi ha les restes de l'avió sinistrat.

Posteriorment, Spohr es va dirigir als mitjans per mostrar el seu agraïment a tots els que han treballat en el rescat dels cossos de les víctimes i dels elements de la investigació.

"Per a nosaltres era fonamental venir per retre un homenatge a les víctimes i expressar la nostra pena davant el deixant el més a prop possible del lloc de l'accident", va afirmar el president de Lufthansa.

Spohr es va mostrar "impressionat" pel "professionalisme" dels agents francesos i de "la solidaritat i l'empatia" mostrada pels habitants de la regió. "Sabem el difícil i perillós que és el treball que estan fent", ha indicat.

El president de Lufthansa va donar la seva paraula que l'ajuda als familiars de les víctimes "no acabarà aquesta setmana" i que durarà "el que calgui".

Conscient que la regió viurà "un abans i un després" de l'accident, el president de la companyia es va comprometre a netejar el lloc de l'accident tan bon punt acabi la investigació.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00