Sociedad

Per una gestió pública de l’aigua

La plataforma Aigua és Vida impulsa el Pacte Social de l’Aigua a Catalunya, un document de 14 punts que compta amb el suport d'entitats socials, sindicats i totes les forces polítiques excepte CiU, PSC, PP i Ciutadans

Partits d'esquerra, veïns i ecologistes signen el Pacte Social per l'Aigua per retornar la gestió a l'àmbit públic / Solà, Pol ACN

Barcelona

El Pacte Social de l’Aigua a Catalunya parteix de la idea que l'aigua, els rius, els aqüífers, els llacs o els aiguamolls són un bé comú i que per tant no es poden patrimonialitzar. I que l'accés a aigua potable és un dret humà que totes les administracions haurien de garantir. Per això, en un document de 14 punts, reclamen un model de gestió públic i comunitari de l'aigua que inverteixi tots els guanys en millorar infraestructures i ajudar a les famílies en situació de risc per tal que no se'ls talli el subministrament com passa ara. A més, també es proposen campanyes per reduir el consum d’aigua embotellada, en favor de l’aigua d’aixeta.

Moisès Sobirana, portaveu de la plataforma Aigua és Vida, explica que “és un pacte que interpel·la al conjunt de les forces polítiques, a tota la societat civil, i que incorpora elements per avançar cap a una gestió més democràtica de l’agua”.

Aquest Pacte Social de l’Aigua a Catalunya ja compta amb el suport d'ERC, ICV, EUiA, CUP, Barcelona en Comú, Podem i Procés Constituent, a més d'entitats ecologistes, socials i veïnals i sindicats.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00