Sociedad

Contra les distraccions al volant

Des de començaments d'any les carreteres catalanes acumulen 37 morts, 13 més que l'any passat a aquestes alçades. Es disparen els xocs frontals i el motiu és la distracció, sobretot amb el telèfon mòbil. D’aquí les noves campanyes de conscienciació

Contra les distraccions al volant

Contra les distraccions al volant

Barcelona

13 morts més que l'any passat a aquestes alçades, han obligat al Servei català de Trànsit a posar-se en guàrdia contra els accidents motivats per distraccions. Sobretot per manipular el telèfon mòbil mentre s'està conduint

L'helicòpter de Trànsit recull cada setmana desenes de conductors que remenen el telèfon mòbil amb una mà mentre a l'altra hi porten el volant. Les imatges des de l'aire evidencien un comportament perillós amb vehicles que fan esses i es fiquen al carril contrari. De l'observació i dels atestats dels accidents de trànsit, Interior arriba a la conclusió que a més distraccions, més sinistres greus i mortals.

16 de les 37 víctimes mortals en accident entre gener i març han patit un xoc frontal. L'any passat predominaven, en canvi, les sortides de via.

Les comarques de Tarragona encapçalen el tràgic recompte de morts a la carretera i especialment la Nacional 340 que en tres mesos acumula 6 víctimes. Trànsit ha posat en marxa, la falca que sentíem al principi amb el lema: "Vius Connectat. Conduint desconnecta". I una aplicació que de moment es pot descarregar amb el sistema Android i que posa el mòbil en mode avió quan pugem al cotxe. El bloqueja i si algú truca, el contesta amb un missatge que diu: estic conduint, et truco quan arribi.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00