Sociedad

Cada cop més dones explotades amb nens

Algunes es queden embarassades mentre les estan traficant des del seu país d'origen i altres han arribat en pastera amb els nens. L'entitat SICAR, que les atén, creu que és un error que l'administració separi mare i fills un cop són alliberades dels seus proxenetes

Fotograma d'un video de la Policia Nacional contra l'explotació de dones / Policia Nacional

Barcelona

L'entitat va ajudar l'any passat 117 noies víctimes de l'explotació sexual, de les quals 60, van rebre assistència per primer cop. I cada cop són més joves. L'any passat tenien entre 18 i 24 anys mentre que durant el 2013 la mitjana d'edat rondava els 30. Més de la meitat procedien de Nigèria. SICAR va atendre també 4 nens menors de 4 anys, fills d'algunes usuàries. La portaveu de l'entitat, Rosa Cendón ha explicat que alguns dels nens estan sota tutela de la Generalitat i separats de les mares i això no és bo.

Aconseguir atendre millor els nens és un dels reptes que s'ha posat l'entitat perquè mare i fills no s'hagin de separar. Una altra dada destacada és que la meitat de les víctimes van aconseguir escapar dels seus proxenetes.

Per altra banda, el govern central ha donat permisos de residència i treball a 52 víctimes del tràfic d'éssers humans, de les quals 19 estaven sota protecció de SICAR. A més, un 30 per cent de les dones van denunciar els seus proxenetes.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00