Hoy por Hoy GironaHoy por Hoy Girona
Actualidad

La piscina de la presó

La nova presó del Puig de les Basses de Figueres funciona a ple rendiment des de fa 9 mesos, excepte la seva piscina. La direcció del centre confia troba socorristes i finançament per obrir-la aquest estiu, com un element més de la rehabilitació dels presos

Piscina de la presó del Puig de les Basses / Arxiu ACN

Girona

El director del Puig de les Basses de Figueres confia tenir pressupost per obrir finalment aquest estiu la piscina del centre penitenciari. L'equipament encara no l'han estrenat perquè la Generalitat no ha trobat socorristes per treballar-hi ni tenien els diners per pagar-los. Insisteixen que no és una piscina per l'oci dels reclusos, sinó per la seva rehabilitació a través de l'esport.

Nou mesos després d'obrir la nova presó unificada de les comarques de Girona segueix sent una incògnita si la piscina que s'hi va construir es podrà fer servir aquest estiu.

La temporada passada va estar tancada perquè faltaven socorristes i els diners per pagar-los. Ara, el director del Puig de les Basses, Josep Font, diu que podrien tenir els diners per posar-la en marxa aquest estiu. Insisteix que la pisicina té una única funció que és la rehabilitació dels presos:

Josep Font, director presó Puig de les Basses de Figueres

00:29

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000101318/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Des de la secció de presons de la UGT diuen que faltarà veure si hi ha socorristes disposats a treballar-hi. A Catalunya, també tenen piscina, sense estrenar pel mateix motiu, els centres penitenciaris de Brians 2 i de Lledoners.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00