Sociedad

Ciutadans aposta per legalitzar la prostitució si guanya les generals

El president de Ciutadans, Albert Rivera, anuncia que inclouran la legalització de la prostitució en el seu programa electoral per a les properes eleccions generals

Barcelona

En una entrevista al programa Balcó de SER Catalunya, Rivera ha apuntat la necessitat de millorar els drets socials de les prostitutes i, al mateix temps, de perseguir les màfies.

"Aquestes persones sembla que no existeixen, hi ha una mena de doble moral col·lectiva, però hi són i tenen el seu patiment", ha argumentat.

També ha esgrimit raons econòmiques, recordant que la prostitució és la tercera activitat econòmica a Europa, segons alguns estudis recents.

Entrevista a Albert Rivera, president de Ciutadans

19:51

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/000WB0659820150413203207/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Tot i això, el líder de Ciutadans ha assegurat que no impulsarà una legislació d'aquest tipus "sense comptar amb un debat públic amb les persones afectades, i on es posin sobre la taula propostes raonables".

Sobre l'avortament, Rivera ha apostat per una llei de terminis "com la que hi ha a Espanya", però on les menors hagin de comunicar als seus pares la seva decisió d'interrompre l'embaràs.

"Nosaltres parlem de comunicar, no de consentir. Consentir és traslladar la voluntat als pares i comunicar és fer partícips als pares. Ens sembla un matís legal important", ha esgrimit.

No descarta concórrer a autonòmiques i generals

Rivera ha reiterat que, fins passades les municipals de maig, no decidirà si es presenta com a candidat a les generals o a les catalanes i ha reconegut que els resultats en aquests comicis jugaran un paper clau en la seva decisió.

Amb tot, no tanca la porta a presentar-se als dues cites electorals: "No està descartat res perquè tenim dubtes raonables, perquè hi ha molts paràmetres sobre la taula. Farem primàries i, al juliol, prendrem aquesta decisió".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00