Sociedad
RESIDENTS

El dilema dels MIR

Formar-se en una especialitat mèdica, però també tenir garantida una feina. Així afronten els joves que han aprovat el MIR, l'elecció aquests dies, del centre on volen fer la residència.

Aparell per a auscultar els pacients.Flickr

Lleida

“Vaig fer el MIR el 31 de gener i ara estic aprofitant per anar d’hospital en hospital per veure quina és l’especialitat que més m’agrada” explica la Sandra Martín, de Màlaga. Aquestes últimes setmanes ha visitat diversos centres, entre ells l’Arnau de Vilanova de Lleida, per veure quin li convenç més per fer la seva especialitat mèdica.

REPORTATGE El dilema d’escollir l’especialitat mèdica

02:13

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000129970/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Com ella, molts joves que han aprovat l'examen MIR, es troben aquests dies amb el dilema d'escollir especialitat. A Catalunya enguany s'ofereixen 1.165 places de metges-residents. Places que esperen ocupar, per exemple, la Maritxell Torres que ha estudiat medicina a Lleida i que ara espera continuar formant-se però “assegurant-me una feina durant 4 o 5 anys que dura l’especialitat”. D'un parer semblant és en Xavier Fustà, que té clar que vol especialitzar-se en dermatologia: “és una sort això de tenir una feina garantida durant aquests 4 anys”

Entre els que ja tenen certa experiència, hi ha residents com la Júlia, de primer any, que van escollir l'especialitat de medicina de primària mirant més enllà perquè “és la que té més sortides, perquè pots fer de metge de família, però també pots treballar a urgències o a residències”.

I qui té el futur una mica més incert són els que estan a punt d’acabar la residència. La María Ramírez s’ha especialitzar en medicina interna i “crec que tots esperem tenir feina en acabar, sigui aquí o allà, tot i que sabem que està la cosa complicada”.

Lleida ofereix per aquest any 45 places de metge-resident, entre les especialitats hospitalàries i de primària. Són 4 menys que la convocatòria passada, però el cap d'estudis de l'Hospital Arnau de Vilanova, Francesc Purroy, espera cobrir totes les especialitats, perquè augmenten l'oferta directa, i no tenen tantes places condicionades al que es coneix com a cupo autonòmic i que, per tant, fa que hagin de competir amb altres centres catalans.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00