Sociedad

Traves burocràtiques frenen l'atenció dels malalts mentals

La Fundació Tutelar de les comarques de Girona denuncia que decisions de la Generalitat impedeixen que les persones amb malaties mentals rebin tractament en el millor centre, per exemple

Girona

La Fundació Tutelar de les comarques de Girona critica les traves burocràtiques a l'hora d'atendre malalts mentals. Diuen que aquestes persones no poden rebre el millor servei i tractament que mereixen perquè la Generalitat és massa rígida a l'hora d'adjudicar els recursos i centres per cada malalt.

Diuen des de la Fundació que és una problemàtica que s'ha agreujat amb la crisi. En molts casos, es té el millor dispositiu per atendre la persona, però el pacient no hi pot accedir per decisions burocràtiques.

Això fa que en molts casos les persones que ho necessiten s'hagin de desplaçar molt lluny de casa seva per ser atesos o no poden estar en el centre que més els convé per la patologia que tenen.

Els problemes encara són més greus amb els estrangers que estan aquí i que necessiten ser tutelats. Josep Maria Solé, director de la Fundació Tutelar:

Josep Maria Solé, Fundació Tutelar de les comarques de Girona

00:25

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000101853/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ara mateix, la Fundació protegeix 700 persones, un centenar més que ara fa dos anys, i la majoria pateixen malalties mentals i discapacitats intel·lectuals, en molts casos originats pel consum de drogues.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00