Sociedad
TARRAGONA

Ratificada la suspensió d'un jutge per causar retards

El Tribunal Suprem ha confirmat la sanció pel jutge que va dictar menys sentències l'any 2012 a tota Espanya. El magistrat estava destinat al jutjat penal número 4 de Tarragona.

Façana de l'Audiència de Tarragona / Marta Bonillo

Tarragona

La Sala III del Tribunal Suprem ha ratificat la suspensió d'un any de funcions a un jutge destinat a Tarragona per causar retards. El Consejo General del Poder Judicial va acordar la sanció l'octubre de 2013 al considerar els fets "d'extrema gravetat" per un retard "injustificat de processos i causes". El Suprem per tant ha confirmat la sanció i ha rebutjat el recurs plantejat pel jutge.

Mentre que la mitjana de sentències per jutge a Espanya ara fa tres anys era de més de 460, aquell any, el jutge que va estar al capdavant del jutjat Penal número 4 de Tarragona, en va dictar només 107.

Antecedents

El magistrat ja té antecedents per sancions. L'any 2009 va ser sancionat amb dues multes de 600 euros per abús d'autoritat quan estava al capdavant de jutjat d'instrucció número 2 d'Andújar a Jaén. Això però, no és tot. Moreno Gordillo també va estar al jutjat de Primera Instància de Vilanova i la Geltrú i el Consejo el va intentar sancionar amb dos multes de 1000 euros i un any de suspensió de funcions, i diem intentar perquè finalment va preescriure l'expedient i no va ser sancionat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00