Sociedad
PATRIMONI NATURAL

Alliberen amb èxit un cabirol criat en captivitat des de fa un any

L'animal el va trobar un particular i ha estat al centre de recuperació de fauna

Andorra la Vella

El departament de Patrimoni Natural ha informat del pre-alliberament aquest dilluns 20 d’abril d’una cria de cabirol (Capreolus capreolus) que un particular va recollir durant la primavera del 2014. Aquesta cria havia estat mantinguda temporalment al Centre de Recuperació de Fauna del Departament de Patrimoni Natural del Govern.

Segons han informat els responsables de Patrimoni Natural, inicialment el cabirol es mantindrà en un terreny tancat cedit per un particular per tal de poder efectuar l’aclimatació al medi prèvia al seu alliberament definitiu.

D’altra banda, el passat dissabte els banders van portar al centre de recuperació de fauna una femella adulta de cabirol que havia patit un impacte d’un vehicle. Aquesta femella també ha estat alliberada amb l’altra cria de cabirol.

Patrimoni Natural ha aprofitat aquesta situació per recordar els consells en cas de trobar una cria d’animal a terra. Al maig-juny, les femelles de cabirol i de llebre (Lepus europaeus) pareixen d’una a tres cries. Durant el dia, les cries estan amagades entre l’herba i els matolls i les mares van a amamantar-les regularment. No s’han de recollir ni tocar.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00