Sociedad

Falten jutges

Un informe de l’advocacia catalana i la UAB constata que només Castella-La Manxa té menys jutges per habitant que Catalunya. Ara mateix treballen 10 magistrats per cada 100.000 habitants. Europa recomana el doble

Barcelona

Malgrat que per arribar a les xifres que aconsella Europa caldria que Catalunya arribés als 1400 o 1500 magistrats, o el que és el mateix caldria doblar la xifra actual que està vora els 750. Per això l'objectiu del Conseller de justícia, Germà Gordó, és incrementar fins a 1000 el nombre de magistrats a Catalunya, per poder agilitzar els retards que hi han actualment.

Malgrat tot, Abel Pié, President del Consell de l’advocacia catalana diu que no es conformen amb la xifra que aspira el conseller i considera que cal arribar als 1500 jutges per poder agilitzar la justícia. A banda, Pié ha criticat l'avantprojecte de llei que preveu, segons diu, una recentralització de la justícia i diu que al final augmentar la càrrega de feina als jutges s'acaba girant en contra.

Actualment només Castella la Manxa, amb 8 jutges per habitant en té menys que Catalunya, que en té 10, juntament amb Navarra i Extremadura.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00