Hoy por Hoy GironaHoy por Hoy Girona
Actualidad

Els nudistes portaran la prohibició de Platja d'Aro a Estrasburg

El Club Català de Naturisme recorrerà al Tibunal Europeu dels Drets Humans la sentència del Suprem que permet a l'Ajuntament de Platja d'Aro prohibir el nudisme a les platges del municipi

Dia Sense Banyador que organitzen els naturistes catalans / Arxiu ACN

Girona

El Club Català de Naturisme portarà al Tribunal Europeu dels Drets Humans la sentència del Suprem que avala la prohibició de fer nudisme a les platges de Platja d'Aro. Diuen que la justícia europea ja els ha donat la raó en casos semblants de països com Anglaterra.

El president del Club Català de Naturisme, el gironí Joaquim Plana, diu que el nudisme és l'expressió d'un moviment ideològic, que no volen violentar ningú sinó que se'ls reconegui un dret que ara tenen molt restringit.

Plana lamenta que el Tribunal Suprem consideri que el nudisme pot alterar la convivència local perquè això és tractar-los d'incívics. Acaten la sentència però anuncia que la recorreran al Tribunal Europeu de Drets Humans:

Joaquim Plana, Club Català de Naturisme

00:26

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000102131/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

La sentència del Suprem nega que el nudisme sigui una expressió ideològica, una circumstància, que, segons Plana, sí que ha admès Estrasburg en un cas similar que es va donar a Anglaterra.

L'ordenança de Platja d'Aro, del 2009, limita el nudisme a una sola platja, Els Canyers, però els naturistes volen que el seu dret d'anar sense roba a la platja sigui equiparat al que té tothom d'anar-hi en banyador.

Raül Muxach

Raül Muxach

En Ràdio Girona desde 1998. Redactor de informativos y narrador de partidos de futbol y baloncesto.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00