Sociedad

Morbo

Les boletes, juganeres, han decidit que els camins de Guardiola i el Barça tornen a creuar-se

El ideólogo del mejor Barcelona regresa al Camp Nou. / Kai Pfaffenbach Reuters

Barcelona

El sorteig de la UEFA, amb resultat que sembla dictat pel més acèrrim dels seguidors del Madrid, ens regala una dosi de morbo que serà difícil de pair. Les boletes, juganeres, han decidit que els camins de Guardiola i el Barça tornen a creuar-se. L'ideòleg que va parir el Barça més bell mai explicat, davant Messi, el braç executor d'aquella obra mestra.

No serà fàcil rebre Guardiola com a rival. La seva influència continua sent tan gran al Barça que la seva pròpia presència pot aixecar fins i tot butllofes en algun sector, proper a la llotja, i més si es té en compte que a l'estiu hi ha eleccions. Però no anem tan enllà, baixem a la gespa, allà on s'enfrontaran els que van ser germans, i ara es veuran com a rivals.

Benvingut Guardiola. I gràcies pel que vas donar al Barça. I ja, prou de complicitats. Quant rodi la pilota, les mirades ja no aniran a la banqueta, sinó al terreny de joc. I allà, ho sento Pep, Messi segueix estant al Barça.

Guardiola va dissenyar la bèstia, tornant a situar com a fals 9 i convertint-la en el millor jugador de tots, indetectable per a les defenses, imparable per als porters. Serà capaç Guardiola de trobar l’antídot per al Messi que ell va inventar? L'argentí, que va emocionar al Pep el dia que va estar d'aficionat al Camp Nou, és el que distingeix el Barça dels altres, i no és intranscendent tenir-ho en compte a l'hora de fer pronòstics.

L'eliminatòria es presumeix apassionant. La por és mútua. Torna Guardiola del Camp Nou. No hi ha major morbo possible. El camí a Berlín implica derrotar el que al seu dia va guiar el teu camí. No serà fàcil, però és possible. Si a algun rival temia Pep és el Barça. Per alguna cosa serà.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00