Sociedad
HORA CAMP DE TARRAGONA

30 anys de llum en la penombra

El Centre d’Atenció i Seguiment a les drogodependències ja fa tres dècades que atén i acompanya a totes aquelles persones que volen sortir de l’infern de l’addició.

Blanca Carcolé / Jordi Cartañá CADENA SER

Tarragona

“Les addiccions canvien com les societats canvien”. Blanca Carcolé coordinadora del Centre d’Atenció i Seguiment a les drogodependències que aquest any celebra 30 anys d’existència.

Blanca Carcolé: “Les addiccions canvien com les societats canvien”.

18:34

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/039RD010000000077869/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Corria l’any 1985 quan aquest servei feia les primeres passes i passats els anys hi ha una droga que continua sent “la droga de la que tenim més demanda i continua creixent: L’alcohol”. “El perfil també ha canviat, hem passat d’alcohòlic amb un perfil de consum més social, el típic bevedor que no tenia una problemàtic concreta i bevia en quantitats importants dins i fora de la feina i s’ha passat a un descens d’edat i a un consum associat a altres addiccions” explica Carcolé. “Els joves tenen un consum de caps de setmana amb consums de “4 o 5 consumicions amb un espai de temps molt curt en el que busquen la intoxicació ràpida”. Passa en espais d’oci nocturn, caps de setmana... “Els joves busquen evadir-se... I més davant d’un panorama que no és gens engrescador ara”.

A l’alcohol, el segueix la cocaïna en demanda per desintoxicar-se’n. I tot i que sovint es parla d’heroïna i que el seu consum repunta, “continua tenint una incidència baixa”. Amb tot, a Tarragona, és on tenim la demanda més alta de metadona amb uns 1000 casos.

Les motivacions per consumir drogues varien en cada època i també respon a casos concrets. “cada persona és un mon” però abans com ara el consum sostingut acaba passant factura i a banda d’un deteriorament físic desemboca en malalties mentals com trastorn de la personalitat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00