Política

La reforma del Govern s'espera que generi 10.000 autònoms nous a Catalunya

La Confederació d'Autonoms de Catalunya creu que la reforma va en la bona direcció i diu que és la més ambiciosa que ha fet el Govern

El autònoms dependents podran contractar un substitut per poder conciliar / Pi de Cabanyes, Roger ACN

Barcelona

10.000 autònoms més. Aquesta és la xifra que calcula la Confederació d'Autònoms de Catalunya que pot suposar el paquet de mesures que va aprovar el divendres el Consell de Ministres per incentivar l'auto-ocupació. La llei s'ha d'aprovar al Congrés dels Diputats i, un cop entri en vigor, permetrà els autònoms, per exemple, compatibilitzar el cobrament de l'atur amb l'inici de l'activitat com a treballador per compte pròpia. La Confederació d'Autònoms està molt satisfeta amb l'aplicació d'aquestes mesures tot i que lamenta el temps que ha trigat el Govern en fer cas de les seves propostes i és que els autònoms fa força temps que insistien al Govern que calia fer diversos retocs per permetre que s'incrementi i es consolidi la xifra de persones que s'auto-ocupen. Ara l'Executiu els ha fet cas i calculen que la xifra d'autònoms pot crèixer en unes 10.000 persones en beneficiar-se d'aquestes mesures. Salvador Duarte és el President de la Confederació d'Autònoms de Catalunya i creu que "aquesta reforma és la més ambiciosa que ha fet el Govern, i creiem que va en la bona direcció"

Les noves modificacions també contemplen que un autònom que estigui pagant la tarifa plana de 50 euros, que és la que paguen molts joves que comencen una activitat, pugui contractar un altre treballador sense perdre aquesta rebaixa de tarifa. Fins ara sí que la perdien. A més, els autònoms dependents d'un únic pagador, podran contractar un treballador en cas de conciliació per baixa maternal o per haver de tenir a càrrec un menor de 7 anys o un altre familiar. Per Duarte aquestes dues mesures són "especialment interessants, ja que donaran més seguretat a qui vulgui fer-se autònom"

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00