Sociedad

Funeral amb polèmica

Aquesta tarda, a la Sagrada Família, es farà la cerimònia d'homenatge a les víctimes de la tragèdia de Germanwings, una missa catòlica amb una breu intervenció de les confessions jueva, evangèlica i musulmana, un fet que ha aixecat crítiques

Barcelona

La missa començarà a les 6 de la tarda a la Basílica de la Sagrada Família. A més dels familiars i amics de les víctimes assistiran els Reis d'Espanya i els presidents Mariano Rajoy i Artur Mas.

Els governs català i espanyol volien que fos una cerimònia interreligiosa, però l'Arquebisbat ha defensat que sigui preeminentment catòlica argumentant que la majoria de famílies catalanes són d'aquesta religió.

Representants de les religions jueva i protestant han criticat perquè entenen que no respon al pluralisme de les víctimes.

També el col·lectiu Església Plural, format per cristians de base, ha criticat avui que el funeral tingui aquest format. En un comunicat, ha mostrat el seu "dolor i vergonya" per la "imposició d'una cerimònia confessional" i ha cridat als catòlics que assisteixin al funeral, així com a les autoritats civils, a "no anar a rebre la comunió", sinó a quedar-se de peu en aquest moment per expressar el seu "malestar" amb el format de l'acte.

També subratllen que "el funeral celebrat a la catedral de Colònia (Alemanya), tot i tenir un sentit religiós, va evitar la preeminència d'alguna confessió, tradició religiosa o creences per sobre de les altres"

El català tindrà més presència a l’acte que quan va venir el Papa a la Sagrada Família, però també el castellà, l'anglès, el francès i l'alemany, a més del grec durant el cant de l'Evangeli.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00