Sociedad
ELECCIONS A RECTOR

Arranca la cursa electoral a la UdL

Els dos candidats, Roberto Fernández i Ramon Canela, hauran de fer front a la pèrdua d'alumnat, a un pressupost cada cop més ajustat i a mantenir el lideratge en l'àmbit de l'agroalimentació.

A l'esquerra, Roberto Fernández ,i a la dreta, Ramon Canela. RÀDIO LLEIDA

Lleida

Ja sigui per l'augment de taxes, per distància o per l'atractiu de titulacions, la Universitat de Lleida està perdent, de forma progressiva entre un 2 i un 3 per cent d'alumnat, cada any, sobretot de fora. És un dels principals reptes als quals s'enfronten els dos candidats a rector de la: l'actual rector Roberto Fernández i el seu oponent, el catedràtic de l’ETSEA, Ramon Canela.

ROBERTO FERNÁNDEZ i RAMON CANELA: eixos, equip i objectius dels dos candidats a rector de la UdL

11:42

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000130732/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Roberto Fernández, de 60 anys i catedràtic d’Història Moderna, aposta per consolidar la tasca en excel·lència feta en els últims quatre anys, centrada en quatre àmbits: l'agroalimentari, el sanitari, l’energia i desenvolupament social. Es presenta amb els mateixos nou vicerectors que fa 4 anys, sota el lema “Renovem el compromís. Guanyem el futur”.

Mentre, Ramon Canela, de 62 anys i catedràtic del departament de Química Orgànica, defensa un canvi per rellançar la UdL. Entre els seus objectius: tornar a motivar el professorat i fer front a la pèrdua d'alumnat. La UdL, diu, “ha de ser capdavantera en la captació d’alumnat”, perquè “tota la universitat viu i existeix perquè hi ha estudiants”. Es presenta per primer cop, amb set vicerectors, sota el lema “Construïm UdL. Ajudan’s a construir la teva UdL”.

Les eleccions a la UdL se celebren el proper 5 de maig. Hi tenen dret a vot 10.162 persones, però no tots els vots tenen el mateix pes. El del professorat doctor amb vinculació permanent pondera un 51 per cent, el dels estudiants un 26 per cent, la resta de personal acadèmic té un 13 per cent i, el del personal d’administració i serveis (PAS) computa un 10 per cent.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00