Sociedad

Palamós, frontera europea circumstancial

Tot i que les instal·lacions frontereres del port no estaran a punt fins a la temporada vinent, Palamós va exercir aquest dilluns de porta d'entrada a la Unió Europea amb l'arribada del gran creuer Costa Magica, que va mobilitzar policies vinguts de Barcelona per controlar els passaports dels més de 2.000 passatgers

El creuer Costa Magica atracat al port de Palamós / Xavier Pi ACN

Girona

Palamós s'ha convertit en port d'entrada a l'espai Schenguen per primer cop de manera circumstancial. Amb policies desplaçats des de Barcelona per controlar visats i passaports, els més de 2.000 passatgers del creuer Costa Magica, que havia salpat de Gibraltar, van entrar a la Unió Europea per aquest port, tot i que les instal·lacions de frontera no estaran a punt fins la temporada 2016. És el creuer més gran que ha atracat mai a Palamós.

El vaixell transportava 2.178 passatgers que es calcula que van deixar 115.000 euros d'impacte al territori en les menys de 12 hores que es va estar a la Costa Brava abans de salpar en direcció a Marsella.

Palamós ha estat el seu primer port d'escala a la Unió Europea i, tot i que fins l'estiu no tindrà les instal·lacions per ser porta d'entrada a l'espai Schenguen, ahir es va convertir circumstancialment en frontera amb el desplaçament de policies vinguts de Barcelona. És una solució provisional a l'espera que s'habiliti una zona permanent a l'Estació Nàutica. Pere Padrosa és el subdirector de Ports de la Generalitat:

Pere Padrosa

00:21

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000102271/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El Costa Magica, que té 272 metres d'eslora, farà dues escales més a Palamós. En total, s'esperen més de 40.000 creuristes aquesta temporada en el port palamosí.

Raül Muxach

Raül Muxach

En Ràdio Girona desde 1998. Redactor de informativos y narrador de partidos de futbol y baloncesto.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00