Sociedad

CiU i ERC pacten aturar el consorci sanitari de Lleida

La Marea Blanca creu que és una “tàctica electoral” i demana al govern que “enterri” definitivament el projecte perquè creu que el territori ja s'hi ha posicionat clarament en contra.

El conseller de Salut, Boi Ruiz, aquest dijous al ple del ParlamentACN

Lleida

El consorci havia tensat les relacions entre CiU i ERC, durant les últimes setmanes, fins al punt que el president Artur Mas va posar en dubte la data de les eleccions del 27 de setembre, argumentant que els republicans no estaven complint el pacte d’estabilitat. Conscients que havien de rebaixar la tensió, els dos socis van estar negociant aquest dimecres i aquest dijous al matí han tancat els serrells d’un acord.

ALBA VERGES, diputada ERC: 'hem aconseguit en aquesta moció d’ERC poder fer un acord amb CiU'

00:24

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000130998/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

La diputada d’ERC Alba Vergés, ha explicat que “hem aconseguit en aquesta moció d’ERC poder fer un acord amb CiU que, realment diu, escolta això s’atura, i CiU hi està d’acord fins que no es pugui arribar a aquest consens”. Un consens, ha afegit, que “és l’aval de tothom a encetar aquest projecte que és important”.

ASSUMPCIÓ LAÏLLA, diputada de CiU: “volem consens però també volem el consorci”

00:34

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000131000/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

L’acord també inclou el compromís del govern de presentar un informe amb totes les al·legacions que s’han rebut durant el període d’informació pública. La diputada convergent, Assumpció Laïlla, ha agraït el gest d’ERC però deixa clar que no renuncien tirar endavant amb el consorci més endavant: “volem consens, però també volem el consorci, compartim que és una eina positiva per al territori”.

GERARD SALA, portaveu Marea Blanca: 'són posicionaments tàctics amb vista electoral'

00:13

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000130966/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Però l’oposició no se’n refia de CiU. ICV diu que cal una consulta a Lleida. Tampoc se’n refia la Marea Blanca que veu en aquesta decisió una “tàctica electoral” a les portes de la campanya municipal. El seu portaveu Gerard Sala, demana que el govern “enterri” definitivament el projecte, perquè “al carrer ja està enterrat”. I ha recordat les més de 38.000 signatures que es van recollir en contra de la creació d'aquest nou ens o les més d'11.000 al·legacions que han presentat als estatus.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00