Sociedad
CAS INNOVA

La Cadena SER ha tingut accés a l'informe que detalla les irregularitats en els contractes de l'Hospital

Un document elaborat pels serveis tècnics i jurídics de SAGESSA on s’expliquen les irregularitats en la contractació del Grup Salut i l’Hospital Sant Joan. En total, un 85% de contractes no s’ajusten a llei.

Portada de l'informe al que ha tingut accés la Cadena SER. / Marc Càmara

Reus

Reus busca tornar a la normalitat després de l’atrafegada setmana que ja hem deixat enrere. Divendres el jutge decretava llibertat amb càrrecs per Teresa Gomis, la primera tinent d'alcalde detinguda dimarts i que va estar 84h. sota la disposició de la Guàrdia Civil i del jutge de Reus. L'alcalde Carles Pellicer defensava dissabte la feina que considera ben feta de l'actual govern i titllava de desmesurada la operació policial... Avui des de la Cadena SER els avancem en exclusiva quins són els problemes que hi ha en la contractació de l'Hospital.

Aquests dies hem anat sentint reiteradament que els contractes de l'Hospital Sant Joan de Reus i del Grup SAGESSA, l'empresa sanitària d'INNOVA, no s’adeqüen a la llei. A la Cadena SER hem tingut accés a l'informe que van fer els serveis jurídics de SAGESSA i a les propostes per ordenar la situació d'aquests contractes.

Aquest informe alerta que, a data de Setembre del 2014, no hi havia cap control sobre els contractes. Per exemple, els menors, quanties inferiors a 50.000 euros, entraven en vigor abans que s'aprovessin i es licitaven any rere any a la mateixa empresa tot i que això infringeix la llei. A més, els majors, que superen els 200.000 euros no s'adjudicaven amb publicitat i concurrència com mana la llei. Un document on s'apunta que fins al 85% dels contractes són irregulars.

Això es detecta el 2012 en un informe tècnic després que el 2011 es modifiqués la llei de contractació de societats públiques de dret privat, com per exemple SAGESSA, tot i que el debat ja estava obert des del 2008. És a partir de la detecció que el govern es posa a treballar en la seva ordenació, tot i que el procés, admeten que serà molt lent i que es podria allargar durant tot un any.

Petició de reunions

Tot això en un dia on l'Ajuntament, a través del Col·legi d'Advocats de Reus, demanarà formalment una reunió amb el President de l'Audiència de Tarragona i amb el Fiscal en Cap de la demarcació per traslladar-los el malestar envers la macro operació de dimarts que consideren completament desproporcionada. A més també s'escriurà una carta al ministre de justícia, Rafael Català. L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, també dispara contra els qui han portat el cas als jutjats: ‘Aquest Pim Pam Pum acabarà girant-se contra els que l’han fomentat’, diu Pellicer, que també ataca assegurant que ‘és molt fàcil fer-se una fotografia quan portes uns papers als jutjats’. L’alcalde de Reus conclou: ‘Això no és Marbella ni Sebastopol... això és Reus’.

L'alcalde acusa a ARA Reus i a la CUP de ser els culpables d'haver arribar a una situació que defineix com a vergonyosa per la imatge de la ciutat i demana també responsabilitat a tots els partits polítics de cara la campanya electoral que engega aquesta mateixa setmana.

Jordi Cervera respon

El portaveu del grup municipal d’ARA Reus, Jordi Cervera, ha respost aquest dilluns a les declaracions de l’alcalde. Assegura Cervera que ‘el govern es va haver de sumar a les denúncies del nostre partit perquè ja no es podien amagar més’. Diu Cervera que ‘havia de ser l’alcalde el que portés el cas INNOVA als jutjats, però per por o pel que sigui no ho va fer’, i contraataca: ‘van tardar un any i mig però al final s’hi van sumar... i ara la ciutadania paga 25.000 euros per la defensa jurídica dels drets dels reusencs i les reusenques’.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00