Directo

PREMIOS ORTEGA Y GASSET Sigue en directo la entrega de los Premios Ortega y Gasset de Periodismo 2024

Sociedad
ECONOMIA

Els carters es planten durant la campanya electoral

Els treballadors de Correus convoquen diverses jornades de vaga per exigir millors condicions.

Bústia de Correus. / ACN

Tarragona

El bloqueig del conveni col·lectiu és el motiu pel qual els treballadors de Correus inicien avui un seguit de protestes, tant vagues generals com aturades parcials. Exigeixen un increment de la plantilla per poder donar un servei adequat i fer que de dilluns a divendres el correu pugui arribar puntualment a casa de la ciutadania. També volen que es posi punt i final a la congelació salarial que arrosseguen des de fa temps.

La primera vaga serà avui, i les properes estan convocades pels dies 14 i 15 i 21 i 22, coincidint justament amb la campanya electoral com a mesura de pressió, ja que és un dels períodes de més feina a causa del repartiment de la propaganda electoral.

Menys carters a peu de carrer

La manca de carters, segons els sindicats, fa que el correu s’acumuli i que en molts pobles no es pugui repartir cada dia. El responsable del sector postal de CCOO  a Tarragona, Ramon Romeu, fa referència al concepte “carter al pas”: “a molts municipis els professionals arriben amb el cotxe, es planten a la plaça del poble i la gent ha d’anar allà a buscar les cartes i els paquets, ja que no tenen ni temps de repartir-ho a domicili”. Calcula que en els darrers anys correus ha perdut a 170 persones a la demarcació de Tarragona, fruit de les jubilacions que posteriorment no es cobreixen i de la fuga de funcionaris cap a altres ministeris. A tot Catalunya la xifra puja fins als 2.500.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00