Sociedad
HORA CAMP DE TARRAGONA

Ensenyar a aprendre

L’IES Baix Camp de Reus l’han nominat al premis reconeixement de la Fundació d’Economia per un projecte que descobrim amb el director del centre.

Josep Gabriel: “La paraula prohibir hauria d’estar prohibida a ensenyament”.

Josep Gabriel: “La paraula prohibir hauria d’estar prohibida a ensenyament”.

13:24

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/038RD010000000024164/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Reus

“La paraula prohibir hauria d’estar prohibida a ensenyament”. Josep-Gabriel Lluís Queralt director de l’IES Baix Camp de Reus en relació a la utilització del telèfon mòbil a les classes. Més que prohibir-los, el director reivindica com “ensenyar a utilitzar aquestes tecnologies”, d’aquí que “els mòbils a l’aula es poden fer servir en el moment que tenen un ús educatiu” . I posa d’exemple un aplicatiu que han fet els mateixos alumnes Pica’t en el que els alumnes creen les preguntes de manera que “ells són els propis constructors del seu aprenentatge” i rubrica la reflexió amb la frase “quan estàs fent allò és quan realment aprens”.

Són pinzellades d’una filosofia que ha dut a l’ Institut Baix Camp de Reus a ser un dels nominats, i probablement, premiat als reconeixement de la Fundació Cercle d’Economia pel projecte Una organització, tres estudis, 1600 aprenentatges , aquest dimecres al caixa fòrum de Barcelona.

El centre té, doncs, una manera d’organitzar-se pròpia que els permet afrontar els 1600 aprenentes, que són els alumnes, a través de tres estudis: ESO, Batxillerat i Cicles Formatius.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00