Sociedad
LITERATURA

Sánchez presenta l'obra guanyadora del darrer Carlemany de novel·la

La guardonada visita Andorra per presentar al país la seva òpera prima

Sánchez presentava ahir la seva òpera prima, guanyadora del darrer Premi CarlemanyANA

Andorra la Vella

La guanyadora de la quarta edició del Premi Carlemany per al Foment de la Lectura 2014, Verónica Sánchez, ha visitat Andorra per parlar de la seva novel·la, Coses que no podrem evitar, a alumnes de diferents centres educatius del país, als mitjans de comunicació i a La Central, el nou espai del servei de Joventut d'Andorra la Vella.

Durant la seva intervenció, la guanyadora del Premi Carlemany ha donat tots els detalls de la seva primera novel·la protagonitzada per un adolescent que viatja amb el seu pare des de Rússia a Nepal, un viatge que ella mateixa va realitzar i que li va servir de font d'inspiració. Durant tota la trama l'escriptora fa servir un ampli ventall de referències culturals, amb la intenció, segons diu, "d'aconseguir que qui llegeixi la novel·la es quedi també amb sèries i música bona". Segons ha explicat Sánchez, no és un llibre autobiogràfic, "tot i que els escenaris i alguns personatges són reals".

Coses que no podrem evitar explica la història d'un noi de Barcelona que, arrossegat pel seu pare, emprèn un viatge d'un any per Rússia, Mongòlia, la Xina, el Tibet, i el Nepal, un país especialment d'actualitat durant la darrera setmana. Aquest viatge farà a l'adolescent allunyar-se de les dones de la seva vida, els referents més importants del protagonista, amb qui haurà de definir noves relacions a distància. L'obra, a més, fa una reflexió sobre les noves tecnologies i el fet que les xarxes socials no deixin al protagonista aprofitar el viatge de manera plena.

La guanyadora de la quarta edició del Premi Carlemany ha demanat a les autoritats presents que, tot i la crisi, no acabi mai el guardó.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00