Sociedad
CAS BPA

DA accepta la comissió especial de vigilància proposada pels Liberals

Una de les qüestions que hauria d'analitzar és si l'executiu coneixia abans de les eleccions o no el contingut de la nota del FinCEN, segons Josep Pintat

El president del grup Liberal durant l'entrevista a Hora Andora de la SER / Ràdio SER Andorra

Andorra la Vella

El grup parlamentari demòcrata ha acordat, aquest dimarts, aprovar la creació de la Comissió especial de vigilància i prevenció de risc per a l'estabilitat financera proposada pel grup liberal.

Així ho han anunciat els consellers demòcrates Miquel Aleix i Carles Jordana, que han explicat que encara quedarà pactar els detalls sobre el funcionament i la composició de la comissió amb el grup liberal, però que en principi consideren que s'hauria de celebrar a porta tancada per no generar alarmisme.

El president del grup liberal, Josep Pintat

29:50

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/000WB0113720150505114556/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

De la seva banda, Josep Pintat diu que en el cas BPA no dubta de la paraula del cap de Govern al respecte de què no sabien res de la nota del FinCen abans de les eleccions generals, tot i que creu que alguna cosa va fallar en la diplomàcia.

El president del grup parlamentari liberal, en declaracions a l’Hora Andorra, no troba lògic que la nota del Tresor dels Estats Units "pugui posar en perill el sistema financer d’un país i que organismes com la UIF o l’INAF no haguessin treballat amb anterioritat per evitar situacions com la de BPA".

Precisament, aquesta pot ser una de les qüestions que s’hagin de tractar en la comissió especial per prevenir riscos sistèmics que els Liberals volen posar en marxa. Pintat diu que aquest organisme "podria ser plenament operatiu el proper mes de juliol on també es podria tractar què ha passat amb el cas BPA per poder preveure situacions de futur".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00