Sociedad
TÀRRACO A TAULA

La cuina de l’antiga Roma a l’abast de tothom

Del 7 al 17 de maig tretze establiments de Tarragona oferiran les receptes de l’antiga Roma ja sigui a través de tapes com també amb menús complets.

Cartell de Tàrraco a Taula / Cedida

Tarragona

Ens trobem al bell mig de la Tarragona romana, respirant la sal del mar i contemplant les ruïnes de l’amfiteatre asseguts sobre una pedra de fa dos mil anys. Però quins sabors desperten aquest moment? Què es portaven els romans a la boca ja no és un secret pels nostres sentits. Així ho vol deixar clar Tàrraco a taula, una de les activitats que proposa la Tàrraco Viva i que per uns dies del 7 al 17 de maig posarà a l’abast de tots els curiosos les receptes de l’antiga Roma a tretze establiments de la ciutat.

Tàrraco a Taula ofereix tapes i tasts de cuina romana de 3 a 9 euros i menús complets de 25€ i 35€ als diferents restaurants que hi participen. La novetat d’aquest any és la degustació de musclos a l’estil romà i dues copes de vi per 10€, el que s’espera que sigui la proposta més reclamada. Però tant el menjar com la beguda inspiren la Tàrraco del moment, cal destacar que tant els vins com les cerveses que promocionen l’activitat estan elaborats al més acurat estil romà, com és el cas de les bodegues de vins proposades, que reposen els seus productes en àmfores en comptes de botes intentant recrear al màxim el que seria la beguda dels emperadors.

Enguany les jornades gastronòmiques s’inspiren en l’època d’August, considerada la primera globalització del mediterrani, quan els romans ja coneixien les espècies i condimentaven molt els seus plats amb herbes. “buscaven molt el salat i els escabetx per conservar, menjaven el que caçaven i pescaven fresc”, explica Santos cuiner del restaurant El Cortijo, que també participa en la proposta. Un menjar fresc i molt mediterrani de gustos molt concentrats i molt diferents dels que coneixem avui dia, ja influenciats pels ingredients arribats després del descobriment d’Amèrica. Els cuiners de Tàrraco a Taula intenten respectar al màxim els ingredients de l’època però, com és d’entendre, deixen marge a la interpretació personal dels gustos que han de tenir els plats, que de seguir estrictament recepta tradicional “no ho suportaríem”, expliquen els portaveus de l’activitat. Un sabors pel que sembla massa potents pel nostre paladar, antecessors de la cuina mediterrània actual.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00