Sociedad

Podem inclourà el dret a decidir

Gemma Ubasart, líder del partit a Catalunya, assegura que el programa de les eleccions del 27-S, inclourà el dret a decidir

Barcelona

Aquest dimarts el partit de Pablo Iglesias va presentar un programa marc pels comicis del 24 de maig, municipals i autonòmiques, i el dret d'autodeterminació no apareixia. Però la líder del partit a Catalunya, Gemma Ubasart, ha assegurat en declaracions a SER Catalunya que “no té sentit incloure això en un programa on la majoria de les comunitats autònomes són de règim comú i no tenen aquest debat. El dret a decidir ha d’estar al programa polític de les nacions que tenen aquesta qüestió sobre la taula”.

En aquest sentit afirma que ho introduiran al programa per a les generals i al programa per a les eleccions catalanes previstes per al 27 de setembre. Assegura que sempre han defensat que els catalans puguin votar, via referèndum, si estan o no a favor de l’Estat propi.

El partit liderat per Pablo Iglesias encara no té candidat pels comicis del 27 de setembre. En aquest sentit Ubasart assegura que “tenim propostes de gent molt potent, però fins que no fem primàries i es decideixi qui és el futur candidat no volem avançar res”.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00