Sociedad

Menys atur, més feina precària

El nombre de persones apuntades a les llistes de l'atur va baixar un 5’93% el mes d'abril, coincidint amb l'inici de la temporada turística, i, per primer cop en molt de temps, el nombre de persones que busquen feina pels canals oficials baixa de 50.000.

Girona

Són, concretament, 49.973 les persones que hi ha apuntades a les llistes de l'atur segons el Ministeri de Treball. Són 3.149 persones menys que el mes de març i 4.886 menys que l'abril del 2014.

Gairebé totes les persones que han trobat feina ho han fet al sector serveis, coincidint amb l'inici de la temporada turística però també baixa l'atur a la construcció, indústria i agricultura, tot i que de manera més moderada.

Dolors Bassa, secretària general UGT Girona

00:27

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000102546/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

La secretària general de la UGT a comarques de Girona, Dolors Bassa, recorda que aquí no s'hi compta la gent que està fent algun curs de formació per buscar feina, els joves que han marxat o els aturats de llarga durada que han deixat de buscar. I la contractació també deixa molt que desitjar, diu Bassa.

Només el 13’9% dels contractes firmats l'últim mes van ser indefinits, en línia amb les dades absolutes, que diuen que, ara mateix, el 85% de les persones que tenen feina a comarques de Girona, tenen contractes temporals.

Les xifres oficials també diuen que hi ha gairebé 16.902 persones que ni tenen feina, ni cobren cap tipus de prestació.

Raül Muxach

Raül Muxach

En Ràdio Girona desde 1998. Redactor de informativos y narrador de partidos de futbol y baloncesto.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00