Sociedad
HORA CAMP DE TARRAGONA

Gestionar l’estrès

La CEPTA organitza una jornada per dimarts que ve en la que es vol oferir eines útils per a que el dia a dia a la feina no ens passi factura en forma d’estrès.

Rafa Segovia: 'Es bo que ens planifiquen el 70% de la feina, el 30% són els imprevistos'.

Rafa Segovia: 'Es bo que ens planifiquen el 70% de la feina, el 30% són els imprevistos'.

11:47

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/039RD010000000078462/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Tarragona

"Es bo que ens planifiquen el 70% de la feina, el 30% són els imprevistos".

Rafa Segovia, tècnic de de l’oficina de prevenció de riscos laborals de la CEPTA. Ja ho té tot a punt per a unes jornades que pretenen donar consells com el de la cita. Segovia defineix l’estrès com “la discrepància entre el què ens demanen i el què som capaços de donar resposta... és l’esforç que hem de fer per estar adaptats a l’hora de donar solucions o satisfer les demandes del treball”. Amb tot, però, també es contemplen situacions que són alienes a l’àmbit laboral com una situació familiar complicada. L’estès a la feina acostuma a tenir una expressió que sovint costa de verbalitzar: “No arribo a tot”. Una situació que en molts casos es pot gestionar mitjançant la planificació i organització de les tasques a fer en l’espai i el temps tenint present el que podem preveure i el que no. “Si és vol absorbir tot no arribaràs” sentencia Segovia.

Durant la conversa també han sortit altres factors d’estrès com el mobbing, acomiadaments o promocions que es poden considerar injustos i causen malestar. D’aquí que un dels elements que es recomana com a desestressant sigui “el reconeixement de la feina feta” també conegut com a sou emocional.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00