Sociedad
ESPECIAL 24M

Les eleccions a la ràdio

Diumenge d’eleccions a tots els municipis del Camp de Tarragona. Les incògnites que caldrà desvetllar avui, a part de la participació, és com afectarà la situació general al món local. Des de la Cadena SER els oferirem a partir de les 20.00h. una programació especial amb tota la informació.

Tarragona

Totes les orelles posades a la ràdio. A partir d’aquest vespre a les 20.00h a través dels dials de la Cadena SER (97.7FM i 1026OM) i de la sintonia de SERCAT (97.1FM), podreu seguir en directe l’especial eleccions municipals 2015, un programa amb totes les claus de les eleccions i tots els resultats en directe. Amb les valoracions dels representants polítics i connexions permanents amb les seus dels diferents partits. Unes eleccions apassionants que marcaran el full de ruta pels propers 4 anys als municipis de casa nostra.

Les claus a Tarragona

Josep Fèlix Ballesteros espera revalidar l’alcaldia per tercer mandat consecutiu. Falta veure com i de quina manera el desgast al govern li pot passar factura, així com també la situació general del PSC a nivell català.

Albert Abelló lidera una candidatura renovada a Convergència i Unió, amb les expectatives molt altes, però faltarà veure com qualla el seu projecte entre la militància i el votant tradicional.

El PP d’Alejandro Fernández ha mostrat durant la campanya electoral tot el seu desplegament de recursos, però cal veure com li afecta una presumible entrada de Ciutadans al consistori.

Iniciativa per Catalunya espera mantenir el seu votant més fidel i arreplegar vots entre els sectors més descontents socialment. Com a rival es toparà amb la CUP, que també ha estat capaç de situar-se en el mapa polític de Tarragona.

I Esquerra és la gran incògnita... En uns moments en els que el partit ha perdut pistonada a nivell nacional, s’espera que recuperin regidors al consistori, però faltarà veure quants i amb quina força per ser incisius i decisius en un hipotètic futur govern.

La gran incògnita, Reus

La capital del Baix Camp pot registrar el major nombre de sorpreses per metre quadrat durant la jornada electoral d’avui.

Carles Pellicer té gola avall que tornarà a guanyar les eleccions, però sense cap mena de dubte la gestió dels darrers anys, el pacte amb el PP i en darrera instància el cas INNOVA poden minar la seva representació al consistori.

El PSC, amb un candidat nou i un projecte renovat, espera recuperar l’alcaldia després de perdre-la per primer cop el 2011. També faltarà veure com i de quina manera la situació del partit pot afectar en els resultats del vespre.

El PP perdrà representació al consistori amb gairebé tota seguretat. Els resultats obtinguts per Alícia Alegret el 2011 (6 regidors), són històrics, i en un moment en el que la marca no els acompanya, s’espera que puguin retrocedir tenint en compte també una més que segura irrupció de Ciutadans a la Plaça del Mercadal.

ARA Reus està eufòric... el partit de Jordi Cervera espera treure uns resultats històrics, però el peix no s’haurà acabat de vendre fins que s’acabin els recomptes. Fa 4 anys van suar per obtenir el segon regidor, i aquestes eleccions poden ser claus per formar un futur govern o es poden quedar com un partit més a la oposició.

La CUP és una de les grans incògnites. Com hauran sigut capaços de rendibilitzar la tasca duta a terme com el partit més incisiu des de la oposició en els darrers 4 anys i on tenen el sostre de votants són els principals dubtes que desperten.

Pel demés, a Reus també s’espera el retorn d’Esquerra al consistori amb un partit renovat tot i la guerra interna viscuda fa pocs mesos. La incògnita és què passarà amb Àlfred Pitarch i la seva Llista Unitària, amb De Nou Reus (el partit sorgit de la iniciativa social encapçalat per Lluís Gibert) o amb Movem Reus, ple de militants i simpatitzants d’ICV (que no concorren en aquests comicis amb aquesta marca).

La Costa Daurada

Els principals municipis de la costa no esperen canvis. Josep Poblet repetirà amb gairebé tota probabilitat a l’alcaldia de Vila-seca, després d’haver gaudit en els darrers anys de la majoria absoluta més important de Catalunya per Convergència i Unió.

El mateix escenari es preveu a Salou, amb un Pere Granados llençat de nou a l’alcaldia i amb una campanya al municipi de les més tranquil·les que es recorden.

Més complicat ho té Mercè Dalmau a Cambrils, que ha hagut de sumar un tripartit per governar en els darrers anys però que davant la fragmentació del vot socialista (fins a 4 formacions amb ex membres del PSC es presenten al municipi), els pot afavorir per continuar revalidant l’alcaldia.

La resta del territori

Per la resta, al Baix Penedès caldrà estar atents a El Vendrell, Cunit o Calafell, municipis que poden veure escenaris post-electorals curiosos; A Valls també es preveu que Albert Batet torni a governar la ciutat, però caldrà veure amb qui (si és que li cal pactar). Montblanc serà un altre dels escenaris on caldrà posar-hi l’ull, amb un Josep Andreu que sembla rellançat a l’alcaldia. Riudecanyes o Riudoms també esperen repetir governs. I a les Borges del Camp, Esquerra amenaça amb prendre l’alcaldia a CiU de Joaquim Calatayud.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00