Directo

PREMIOS ORTEGA Y GASSET Sigue en directo la entrega de los Premios Ortega y Gasset de Periodismo 2024

Sociedad

Uns horaris més racionals per frenar l’absentisme

La patronal Foment del Treball planteja racionalitzar els horaris per rebaixar els índex d'absentisme laboral i retenir el talent dels treballadors. Ho diu després que un estudi sobre horaris de treball confirmi que, coincidint amb la reactivació de l'economia, ha començat a créixer l'absentisme laboral

Barcelona

Un repunt que s'observa en sectors com la construcció, el transport o la indústria. L'únic que encara baixa és el de l'administració pública on es continuen aplicant retallades en el marc de la consolidació fiscal que estan fent els governs.

Els autors de l'estudi, Asepeyo i l'Associació per a la Racionalització dels Horaris, asseguren que l'absentisme laboral s'acomoda en les empreses on els horaris no són racionals ni afavoreixen la conciliació laboral amb la vida quotidiana.

Davant d'això, la presidenta de la comissió de Relacions laborals de Foment, María Ángeles Tejada planteja “que hem de pensar de quina manera podem fer més atractives les nostres empreses, com podem atreure el talent i fidelitzar el que tenim. A l’estudi que hem fet es veu clarament que el talent marxa quan no coincideix l’objectiu de l’empresa amb l’objectiu personal de cada empleat”

Segons Tejada, les baixes laborals a l'estat espanyol el 2014 van suposar un cost de 8.000 milions d'euros a la Seguretat Social.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00