Sociedad

ERC i CiU defineixen l'estratègia de pactes

Els líders de Convergència i Esquerra a Comarques de Girona no es posen d’acord sobre la política de pactes als pobles i ciutats. CiU tindrà molts problemes per governar en la majoria de pobles de més de 2.000 habitants on necessiten suports externs.

Girona

Mentre Convergència aposta per una política de pactes en clau nacional que ajudi a reforçar les eleccions del pròxim 27 de setembre com va demanar el president Mas i així aconseguir estabilitat als ajuntaments on no tenen majoria absoluta, a Esquerra Republicana consideren que a cada poble i ciutat té una casuística diferent i l’eix esquerra dreta és molt important per decidir amb qui han de pactar.

Josep Maria Rufí

00:20

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000103330/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El president d’ERC a Girona Josep Maria Rufí ha defensat que a molts de pobles són alternativa de govern – com per exemple Girona i Salt on no tenien representació i han entrat com a segona força- i, per tant, les agrupacions locals tenen total llibertat per decidir si pacten o no.

La Diputació i els Consells Comarcals mengen a part. CiU i ERC coincideixen que en aquests organismes és important treballar conjuntament els pròxims 4 anys per seguir impulsant el procés sobiranista. També coincideixen que a la Diputació cal una autèntica regeneració perquè la institució ha quedat molt desprestigiada els últims 4 anys.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00