Sociedad
TGN 24M

El PSC guanya les eleccions i C's es situa com a segona força

Els socialistes han obtingut nou regidors d'un plenari que tindrà fins a set partits amb representació. Ciutadans, ERC i la CUP irrompen al consistori. El PP perd tres regidors, tot i que la gran derrota és la de CiU, que n'ha perdut quatre. ICV manté un representant.

Ballesteros flanquejat pels membres dels primers llocs de la llista.ACN

Tarragona

El PSC ha guanyat les eleccions a Tarragona. Ballesteros ha tret nou regidors, una majoria àmplia tot i que la fragmentació del consistori l’obligarà a tenir mà estesa per poder formar pactes que garanteixin la governabilitat de la ciutat durant els propers quatre anys. Ara bé, el ventall de fins a set partits amb representació fa respirar tranquil al candidat, ja que no hi ha cap possibilitat de moció de censura com sí que va passar fa quatre anys, quan CiU i PP sumaven majoria i van estar a punt de prendre-li el ceptre de l’alcaldia.

Els socialistes han perdut tres regidors respecte l’anterior mandat, que s’atribueix a la desafecció política i la davallada generalitzada de vots als partits tradicionals. Aquest fet i l’atomització del plenari fan poc probable que es pugui tornar a repetir el govern en minoria, i per tant ara caldrà obrir negociacions. Ballesteros té molt clares les línies vermelles per futures encaixades de mans: “coincidències programàtiques i sobretot prioritzar Tarragona per sobre de tota la resta. És a dir, que les decisions es prenguin des d’aquí i no des de Barcelona”.

Entrevista a Josep Fèlix Ballesteros

05:34

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/039RD010000000078757/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

C's, ERC i la CUP entren a l'ajuntament

Ciutadans ha estat la gran sorpresa de la nit. Tot i que les enquestes auguraven una entrada amb pas ferm, les previsions més optimistes no endevinaven que acabaria sent la segona força més votada amb quatre regidors. És el mateix nombre de representants que el PP, que ha perdut tres regidors. El candidat de Ciutadans, Rubén Viñuales, té molt clar que no entrarà en la política de pactes.

La tercera força és ERC, que torna al saló de plens amb també amb quatre regidors després d’haver estat un mandat absents pels mals resultats obtinguts al 2011.

Pitjors resultats de la història per CiU 

CiU és la formació que ha tingut una davallada més significativa. La llista encapçalada per Albert Abelló ha perdut quatre regidors, un resultat que es col·loca com el pitjor de la història a nivell local però que no li fa plantejar dimitir. Abelló fa tan sols cinc mesos que està immers en política, i de fet el canvi de candidat fet a corre-cuita ha passat molta factura a les urnes i ha provocat una esquerda considerable al sí del partit, ja que bona part de la militància no volia que l’ex president de la Cambra de Comerç fos el candidat.

Els dos regidors de la CUP seran algunes de les cares noves que es veuran durant aquest mandat a la plaça de la Font, on Arga Sentís d’ICV-EUiA ha aconseguit mantenir una cadira.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00