Última hora

FRANCIA Detenido el hombre que amenazaba con inmolarse en el consulado de Irán en París

Sociedad
TARRAGONA

Ballesteros es comença a plantejar l'escenari de pactes

El PSC haurà d'estudiar en els propers dies si vol governar en solitari amb pactes puntuals o bé fer un equip estable per tot el mandat amb altres partits.

Façana de l'ajuntament. / ACN

Tarragona

El PSC de Tarragona obrirà converses durant els propers dies amb la resta de partits per arribar a algun pacte estable, tot i que no descarta el govern en minoria. Els nou regidors socialistes es situen lluny de la segona força, Ciutadans, que compta amb quatre representants. El plenari està molt dividit políticament amb set partits, però aritmèticament Josep Fèlix Ballesteros respira tranquil perquè cap dels de la oposició fent aliances el pot tombar, com sí que passava fa quatre anys amb CiU i PP. De fet, l’espasa de Damocles de la moció de censura va ser una amenaça constant durant els primers mesos de mandat.

Ara el que cal és estudiar si és més còmode anar en solitari o de bracet d'algú. Segons Ballesteros, “són dos escenaris diferents que cal estudiar en profunditat. El que està clar és que exigiré que es pensi sempre en clau de ciutat i no en base als interessos del partit o el que mani la direcció des de Barcelona”.

Entrevista a Josep Fèlix Ballesteros.

08:25

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/039RD010000000078785/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Pel que fa als pactes, una de les possibilitats és fer un gir a la dreta amb PP o Ciutadans, que ja ha dit que no vol pactar, o bé formar tripartit conjuntament amb ERC i ICV-EUiA, amb els que sumaria una majoria de 14 regidors de 27.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00