Sociedad

Lacaba reclama un segon Mercantil per la salut de l'economia gironina

L'economia de Girona “perilla” per l'absència d'un segon jutjat mercantil. Ho diu el president de l'Audiència de Girona, Fernando Lacaba, que denuncia que hi ha moltes empreses viables que podrien tenir futur i es podrien salvar molts llocs de treball amb una resolució de concursos de creditors més àgil i efectiva. Lacaba diu que ho ha demanat dos cops “a Madrid” i que ho seguirà reclamant perquè la situació és “escandalosa”.

Fernando Lacaba en una imatge d'arxiu. / ACN

Girona

A Girona només hi ha un jutjat mercantil i mentre els concursos de creditors van a la baixa a gairebé tot Catalunya aquí han pujat un 127% i és el segon any que creixen. Si tenim en compte que són procediments llargs, el col·lapse és important.

El president de l'Audiència de Girona, Fernando Lacaba, diu que ha demanat dos cops la creació d'un segon jutjat i que ho tornarà a fer perquè hi ha en joc la salut de l'economia de Girona. Segons Lacaba, amb una justícia més ràpida, moltes empreses i molts treballadors se'n podrien sortir. “Em consta que hi ha empreses que podrien canviar de mans, salvant els llocs de treball, però les empreses necessiten un calendari curt”, ha afegit el magistrat.

Fernando Lacaba, president de l'Audiència de Girona

00:25

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000103355/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

També hi ha problemes de saturació al jutjat social tot i que els processos per acomiadaments han passat de trigar un any a resoldre's en tres o quatre mesos. Amb tot, el president de l'Audiència de Girona diu que s'està tramitant una reforma de la llei orgànica del poder judicial que permetrà que un jutjat extengui la seva jurisdicció a tota la província.

Això farà possible que el jutjat social de Figueres assumeixi casos d'altres punts. Ara només resol conflictes de l'Alt Empordà. És a dir –ha puntualitzat Lacaba- “hi hauria quatre jutjats socials a les comarques de Girona però un tindria seu a Figueres”.

En l'àmbit penal, s'han posat jutges de reforç però, segons el president del Tribunal Superior de Justícia, Miguel Angel Gimeno, el problema és que les oficines judicials no està suficientment dotades de personal per les restriccions pressupostàries del Departament de Justícia.

Raül Muxach

Raül Muxach

En Ràdio Girona desde 1998. Redactor de informativos y narrador de partidos de futbol y baloncesto.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00