Sociedad
DRETS HUMANS

Pere Pastor defensa el funcionament de la justícia d'Andorra

El futur magistrat andorrà al TEDH assegura que si no arriben més causes a Estrasburg és perquè els tribunals del país funcionen

Pere Pastor entrevistat a Hora Andorra / Ràdio SER Andorra

Andorra la Vella

El futur magistrat d'Andorra al Tribunal de drets humans a Estrasburg, Pere Pastor, defensa el funcionament de la justícia a Andorra i assenyala que si no arriben més casos del país al Tribunal és perquè ja es treballa des de la justícia andorrana per defensar els drets humans.

Des de la posada en marxa d'aquest tribunal, que només han arribat tres causes d'Andorra i dues d'elles de caire processal. Tot i que l'analisi de totes les demandes es fa amb la mateixa rigorositat, entre els drets humans a defensar també hi ha categories i Pastor posar per davant de la resta aquelles que parlen de la llibertat de les persones. Les de caràcter processal són, però, les més nombroses.

Pere Pastor, futur magistrat andorrà al Tribunal europeu dels drets humans

24:49

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/000WB0113720150526182834/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Pastor ha assenyalat durant l'entrevist a l'HORA ANDORRA que l'objectiu és que a Estrasburg es dirimeixin poques causes.

L'actual magistrat al tribunal Superior posa com exemple el cas que va donar la raó a un conjúgue, del mateix sexe, que reclamava el dret a cobrar la pensió de viudetat ja que la parella havia contret matrimoni a Espanya.

Pere Pastor assumirà el càrrec de magistrat al Tribunal dels drets Humans a partir del novembre i reconeix que suposarà la culminació de la seva carrera professional.

Pastor, de només 46 anys d'edat, té previst tornar a Andorra d'aquí 10 anys i acabar aquí la seva carrera amb l'experiència i bagatge que portarà a l'esquena després de la seva etapa a Estrasburg.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00