Sociedad
Caos als Rodalies

Rajoy demana disculpes però diu que han pres mesures

El president del Govern remarca que, després de l’avaria que dijous passat va provocar el col•lapse dels serveis de rodalies a Barcelona, s'ha obert un expedient i s’ha demanat responsabilitats a l'empresa responsable

Rajoy demana disculpes però diu que han pres mesures

Rajoy demana disculpes però diu que han pres mesures

Barcelona

Rajoy ha respost en la sessió de control al Congrés al diputat de CiU Pere Macias, que li ha reclamat que expliqui les raons per les que "s'ha oblidat d'invertir en un correcte funcionament de Rodalies", el que segons la seva opinió provoca incidents com el de dijous a la xarxa de Barcelona.

El president ha explicat que aquest col·lapse, pel qual ha demanat disculpes als ciutadans afectats, va venir provocat per a un error del programari del centre de control i que l'avaria va durar una mica menys d'hora i mitja, i després es va recuperar la normalitat.

Ha assegurat que des del primer moment es van prendre mesures, que l'empresa responsable del programari va utilitzar el sistema d'emergència, que ja s'han demanat responsabilitats a l’adjudicatària i s'ha obert un expedient, la sanció del qual pot arribar fins a la rescissió del contracte.

Rajoy també ha defensat que les inversions del Govern en els serveis de rodalies a Catalunya -més de 570 milions aquesta legislatura i altres 90 anuals per manteniment-, mentre que ha retret a la Generalitat el descens de la inversió en transport en gairebé un 65 per cent entre 2011 i 2013.

Macías, per la seva banda, ha culpat al Govern del problemes en la xarxa de rodalies i dels retards i avaries habituals i davant de les xifres que ha donat Rajoy, ha destacat que el Govern ha destinat 14.000 milions d'euros aquesta legislatura a l'alta velocitat i només 169 a rodalies. "Un miserable 1,1 per cent", ha dit.

"Amb aquesta inversió tan insuficient tot es ressent", ha afegit després de respondre que "té coratge de carregar les culpes a la Generalitat" sense "trens, sense estacions i sense vies, que són competència" de l'Estat

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00