Sociedad

Colau demana a Mas que respecti el nou govern de Barcelona

La que serà alcaldessa de la capital catalana demanarà al president de la Generalitat el deute que el govern català té amb l'ajuntament

Colau demana a Mas que respecti el nou govern de Barcelona

Colau demana a Mas que respecti el nou govern de Barcelona

Barcelona

La futura alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat a Artur Mas que actuï com a president de la Generalitat i no com a dirigent de Convergència i que sigui respectuós amb els resultats de les eleccions. Ha afegit Colau que hauria de felicitar i respectar el nou govern de la ciutat que encapçalarà ella mateixa.

Una de les primeres iniciatives del govern de Barcelona en Comú serà demanar una reunió amb el president de la Generalitat per reclamar-li que el govern català pagui el deute que té amb l'Ajuntament de Barcelona. Unes quantitats pendents que segons l'encara alcalde, Xavier Trias, sumen 44 milions d'euros i que l'oposició assegura que és superior.

Colau ho ha dit aquest mig dia en una roda de premsa que ha fet a la plaça de Sant Jaume després de reunir-se amb el secretari de l'Ajuntament de Barcelona. Just després, la líder de Barcelona en Comú s'ha reunit amb el dirigent socialista, Jaume Collboni, en la que ha estat una primera presa de contacte per explorar possibles acords.

Segons Colau, Barcelona en Comú no té una posició predeterminada sobre com ha de ser el seu govern. Assegura que poden "governar en minoria amb acords puntuals amb altres formacions", tenir socis estables fora del govern o fer un govern de coalició. "Dependrà de com vagin les negociacions que tot just acabem de començar", assegura Colau. De moment, s'ha reunit amb Alfred Bosch i Jaume Collboni i ha demanat també una troba amb la CUP.

Colau ha explicat que abans d'arribar al govern ja han obtingut un primer èxit. Assegura que el govern de Xavier Trias anava a signar dilluns la pròrroga d'un contracte amb Movistar i que la seva formació l'ha aturat. Diu Colau, que no es pot signar un contracte per als propers anys amb empreses que no respecte els drets laborals. Ho ha dit en referència al conflicte dels treballadors de les empreses subcontractades per Movistar.

Colau també ha insistit en què subvencionar el circuït de Catalunya no és ara mateix una prioritat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00