Sociedad

Girona lidera l'emigració juvenil catalana

Segons els joves de la UGT, 4.500 joves de les comarques de Girona han hagut d'anar a viure a l'estranger perquè aquí no troben llocs de feina que compleixin les seves expectatives laborals

Afra Blanco, portaveu d'AVALOT / Judit Morros ACN

Girona

Un estudi fet pels joves de la UGT alerta que Girona té 4.500 joves que viuen a l’estranger perquè no troben un lloc de treball que satisfaci les seves expectatives professionals. Des del 2009 -coincidint amb la crisi econòmica i amb l’atur juvenil pels núvols- aquesta demarcació és el territori català on proporcionalment els joves emigren més.

I l’èxode no s’atura. Són majoritàriament joves enginyers, metges, professors, científics i professionals del món de l’art d’uns 24 anys que no troben feina aquí i decideixen buscar-se la vida a l’estranger. Segons les conclusions d’aquest estudi fet per l’AVALOT -la branca juvenil del sindicat UGT- els joves no marxen perquè vulguin fer pràctiques en alguna empresa mentre aprenen idiomes. Marxen perquè no troben un lloc de treball d’acord amb els seus estudis.

La portaveu de l’AVALOT, Afra Blanco, diu que això ho demostra que molts d’ells no viuen al nord d’Europa, on l’idioma és l’anglès, sinó a Sud-amèrica:

Afra Blanco, portaveu AVALOT

00:22

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000103363/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

En els últims 6 anys, coincidint amb la crisi, han marxat de Catalunya més de 25.000 joves. Girona és la demarcació catalana on aquest exili juvenil és més elevat. Des del 2014 la província lidera la sagnia amb un 14%. I des del 2009 l’increment ha estat del 50%.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00